Wow en sensationell smakupplevelse från middagen igår som bestod av lammfärsbiffar med ugnsrostad sötpotatis, fetaostkräm och IBS-vänlig örtaioli. Satt och bara njöt och kan fortfarande känna smakerna, ett bland det godaste på länge. Har använt Hälsomagens kryddor och oljor, här kommer mina recept:

Lammfärsbiffar med fetaost

 • 500 gr lammfärs
 • 1 ägg
 • 50 gr smulad fetaost
 • 3 msk Hälsomagens vitlöksolja
 • 3 tsk Hälsomagens örtagårdskrydda
 • 2 tsk ramslök
 • salt
 • vitpeppar
 • Blanda väl, grilla eller stek. Vi grillade mmmmm

Ugnsrostad sötpotatis

 • skivad sötpotatis
 • 3 msk Hälsomagens örtolja
 • salt

Blanda väl, 225 grader i 35 minuter

Fetaostkräm

 • 100 gr fetaost
 • 2 dl laktosfri crème fraiche
 • cayennepeppar
 • lite salt och vitpeppar

Mix, smaka av och njut. Gott att ha på ett fröknäcke också.

Hälsomagens örtaioli

 • 2 äggulor
 • 1 1/2 dl Hälsomagens vitlöksolja
 • 1/2 dl Hälsomagens örtolja
 • 1 tsk dijonsenap
 • 1 tsk vinäger
 • 1 tsk ramslök
 • Cayenne peppar
 • salt

Vispa ihop äggulorna, senapen, vinägern och börja tillsätta oljan droppvis och sedan i en fin stråle under kraftig vispning, smaka av och njut!!! Jag har alltid älskat vitlök och det var en sorg att inte kunna använda vitlök tills jag kom på min vitlöksolja och att kunna använda ramslök. Vitlöksoljan är perfekt för oss med känsliga magar, min mage reagerar inte över huvudtaget men vanlig vitlök tar det bara 5 min innan jag får springa på toaletten.