Det vanligaste vid fasta är att man juicefastar och det körde jag vid min förra fasta men nu kör jag en variant på detta där jag använder mig av hela grönsaken och frukten – som en smoothies. Tarmen får inte samma vila som vid juicefasta som med hela grönsaker och frukter men bättre vila än när vi tuggar våran mat. Dessutom äter vi inget kött, pasta mm som är jobbigt för magen, min mage är i så bra balans nu att jag inte valde en juicefasta som dessutom blir dyrare. Det ger ändå bra resultat med detox och där man bryter gamla dåliga vanor, får mer energi, kickstart till en viktminskning mm mm.

Här kommer några av mina smoothiefasta recept:

Kör samtliga i en bra mixer där allt blir finfördelat och samtliga recept späds till lagom konsistens när det är dags att dricka. Drick ungefär 2 1/2 dl vid 5 tillfällen/dag. Recepten är till 4-6 tillfällen, jag kör alla sorter samtidigt och häller upp i flaskor så att det bara är att plocka fram den sort man känner för tillfället:

Hälsomagens Gröna Vågen:

3 morötter
1 broccoli
1 näve rucola
1 msk äppelcidervinäger
4-6 dl vatten
2 cm ingefära
2 msk chiafrö
1/2 gurka
1 kruka persilja

Hälsomagens kryddgröna:

3 avokado
1 msk linfröolja
1/2 dl Mighty Green
3 tomater
1 gurka
1 näve rucola
4-6 dl vatten
2 msk äppelcidervinäger
1 cm ingefära
2 gurkmeja
2 cm chili

Hälsomagens färgstarka:

1/2 gurka
4-6 dl vatten
1 röd + 1 gul paprika
2 nävar rucola
1/2 Mighty Green
2 cm chili
1/2 Aloe Vera
3 dl granatäpplejuice
2 morötter

Hälsomagens Varma smoothies:

mixa, koka, förvara i kylen och värm en mugg när det är dags. Denna tar jag bara vid ett tillfälle och då till kvällen, då sover man gott zzzzzz:

2 sötpotatis
4 rödbetor
6 morötter
1 1/2 liter rucola
10-15 dl vatten
1/2 purolök
1/2 chili
2 cm ingefära
4 gurkmeja

Hälsomagens Frukostsmoothies:

1/2 liter fryst ananas
1/2 blåbär
1/2 liter jordgubbar
4-6 dl tranbärsjuice
3 msk chiafrö
3 msk svartavinbärs rowfood pulver

Hälsomagens kick:

3 avokado
3 apelsiner
2 morötter
2 tomater
1 msk linfröolja
4 dl vatten
2 dl tranbärsjuice
2 cm chili
2 msk äppelcidervinäger
1/2 dl Mighty green

 

Har även helt fantastiskt goda recept på juicefasta, lägger gärna ut dessa med men kommer lite längre fram

Mighty Green:

Säljer denna produkt + mycket annat

Näringsrik mix av växter
En näringsrik dryck med bland annat aloe vera, chlorella, spirulina och korngräs, helt enkelt en kombination av många näringstäta ämnen med mycket klorofyll. Prova att blanda med vatten som det är eller mixa i olika smoothies eller juicer.
Näringsrik drinkmix
Aloe vera, chlorella, spirulina
Blanda till en smoothie eller drick som den är
Chlorellaalgen är rik på det gröna färgämnet klorofyll och innehåller även omega-3-fettsyror. Omega-3-fettsyrorna EPA och DHA bidrar till att bibehålla hjärtats normala funktion. Den näringstäta spirulinaalgen innehåller bland annat protein, vitamin C, vitamin E och B-vitaminer. Dessutom innehåller spirulina flera mineraler, bland annat järn, kalcium, magnesium och zink.