Ett fantastiskt glutenfritt bröd som är otroligt mättande och nyttigt som min sambo brukar baka mmmmmm

Håkans frö & kesobröd 15 bitar

  • 500 g Keso (laktosfri för IBS-are)
  • 4 ägg
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk fiberhusk
  • ¾ tsk salt
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl pumpakärnor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa upp äggen lite fluffiga. Rör ner keson.
  2. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt dem i äggröran. Rör om ordentligt.
  3. Bred ut smeten till en rektangel på en ugnsplåt med bakplåtspapper, ca 1 cm tunn.
  4. Grädda brödet mitt i ugnen i 18–20 min. Låt det svalna på plåten. Skär brödet i rutor med en vass kniv. Brödet går bra att frysa in.